Det verkar som att utvecklingen för den här bloggen går mer och mer åt att bli en YouTube-blogg så det är väl lika bra att resignera och falla för trycket och göra ytterligare ett inlägg i kategorin Filmtipset. För det finns så otroligt mycket bra bilrelaterade filmklipp att man utan problem kan spendera heldagar bara med att slösurfa efter t ex märkliga reklamfilmer med klatschiga melodier eller informationsfilmer från bilfabriker (se nedan).

Eller gamla rallydokumentärer. Och det är här den verkliga skatten finns. YouTube är fullt av gamla rallyfilmer. Här finns allt från Finska rallyt 1968 (komplett med en väldigt brittisk analys av det finska kynnet) till rally-Lamborghinisar och allt däremellan. De bästa filmerna är ändå sammandragen från 60-70-talet, snygga bilar och vackert åldrad film gör att atmosfären blir väldigt speciell. Och i många av filmerna så är reportern en stor del av behållningen. Ibland är det lätt att få intryck av att denne hellre hade rapporterat från nån härjad krigszon än ytterligare ett lerindränkt RAC-rally men eftersom han är ett proffs så tar han sig ändå an uppgiften med samma allvar. Gärna med stora polisonger, tjockbågade glasögon och seriöst tonfall.

Bland favoriterna, och de mer välrepresenterade rallyna, finns ovan nämnda Finska rally (missa inte filmerna från efterföljande år, minst lika bra!) RAC-rallyt och Safarirallyt. Datsun satsade stort på rally åren runt 1970 för att ge mer publicitet åt 240Z och ville visa det genom att producera ett antal filmer från framför allt just safarirallyt. Det speciella med Safarirallyt var att det då fortfarande var i princip en enda lång specialsträcka som kördes på oavlysta vägar. Vägar som i händelse av regn mer liknade novemberkåsan är bilvägar. Det finns som sagt flera filmer från Safarirallyt men här är en av de bättre: East African Safari 1972 del 1 och del 2