Att slösurfa efter bilar på blocket verkar vara en rätt spridd företeelse. Inget konstigt med det, det är gratis och man kan låta fantasin flöda utan störe konsekvenser. Men det finns en lite mer sjuklig utveckling av blockoholismen som innebär att man börjar hålla koll på individuella bilar och sparar de annonser man finner intressanta. Det kan ju hända att man kan ha nytta av det nån gång. I framtiden. Möjligen. Denna åkomma utvecklas främst i samband med bilköp och kan i värsta fall hålla i sig även efter att köpet är klart och i hamn. Jag lider av denna åkomma och trodde att den var relativt okänd ända tills jag kom i kontakt med författaren till den trevliga bloggen Biltrafik.

I en serie inlägg på temat “Blocket i backspegeln” kliver han ut ur garderoben som blockoholist av den sort som beskrivits ovan. Det finns fler alltså! Under tiden som 911-spekulant har han uppenbarligen samlat på sig ett omfångsrikt arkiv av annonser och det är intressant att se att vi med få undantag har haft ögonen på samma 911:or. Så till den grad att vi t o m har haft koll på varandras bilar. Se del fem i blocket-serien. Felix bil, för övrigt också en -82:a, fanns visserligen på Blocket men då missade jag den. Däremot såg jag annonsen i tidningen Klassiker och köpsuget kom…

Missa inte resten av bloggen som innehåller ett kul urval av bilrelaterade artiklar som är väl värda att läsa. Att någon lyckats hitta en Renault Rapid i Sverige tyder på ett välkalibrerat bilsinne!