Det har ju hänt en hel del genom åren på Le Mans, både bansträckning och bilar har genomgått stora förändringar. Även körstilen har förändrats i takt med att aerodynamik och däck förbättras. Denna utveckling blir som tydligast i de klassiska banvarvsfilmerna som fanns, och finns, i racereferaten. I rent undervisningssyfte drar N138.com sålunda igång en ny serie: Ett varv runt Le Mans!

Som i så många sammanhang så är Youtube en outtömlig källa till fantastiskt filmmaterial och banvarvsfilmer är inget undantag. Med tanke på hur många det finns så skapas en egen underkategori på bloggen så att man lätt kan hitta klippen och jämföra olika års bansträckning, körstil, filmteknik eller vad det nu är man kan vara intresserad av.

Klippen kommer inte att läggas upp i kronologiskt utan i den ordning jag hittar dom. Det finns en hel del kul så watch this space!

Den som vill läsa på mer om Le Mans-banans utveckling från 1923-2003 kan göra det i Banhistoriken