År: 2009, Bil: Ferrari F430 GT2, Förare: Sean McInerney, Bansträckning: 2009- (nåt sånt…)

Vi kliver ner ett par klasser samtidigt som vi tar oss fram till modern tid. Rakan efter Dunlopbron ner mot Esses har blivit en svepande S-kurva (sedan 2002) och Tertre Rouge har mjukats upp och blivit mer av en högfartskurva. Filmklippet räcker i ungefär två och ett halvt varv och ger en rätt bra känsla av hur jag kan tänka mig att det är att harva på varv efter varv, timme efter timme, på Le Mans i en GT-bil. Fartskilnaden mellan en GT2:a och en LMP1:a är enorm vilket syns tydligt i filmen. Ändå ska det tydligen inte vara så jobbigt för självförtroendet att hela tiden bli omblåst av snabbare bilar som man kan tro enligt de GT-förare jag varit i kontakt med då man är så inne i sitt eget race. LMP1:orna blir mest en irritation som stör.

Jag har inte en susning om vem Sean McInerney är men han ger intryck av att vara lite gentlemannaförare. Han drar inte direkt ut på växlarna om man säger så. Eller är det nära målgång? Bra klipp i vilket fall som helst!

<!–
WriteFlash('’);
//–>