Nu börjar det röra på sig i nyhetsflödet om Le Mans och i veckan som gick kom både goda och dåliga nyheter. Vi börjar med dom dåliga:

Peugeot lägger ner sitt Le Mans-program med omedelbar verkan. Detta trots att man var i full färd med försäsongstesterna inför 2012. Anledningen ska enligt Peugeot vara de osäkra ekonomiska tiderna och att man vill koncentrera krafterna på lanseringen av de nya (vanliga) bilmodeller som ska släppas i år, bl a nya 208. Det är möjligt att det är rimliga skäl men det känns ändå som att man har mer att bevisa med bara en seger på alla försök. Dessutom är frågan om Peugeots dåliga ekonomi beror så mycket på finanskrisen? 207:an har hängt med oförändrad i ganska många år nu och konkurrenterna i småbilssegmentet som faktiskt har satsat på utveckling av nya modeller har sålt rätt bra trots krisen.

Dock är hoppet inte helt ute för att det ska Peugeot ska finnas med i år ändå då möjligheten finns att man satsar på privatstall istället men än så länge finns inget som tyder på det.

Det finns ytterligare rykten här och där på nätet: Olivier Quesnel, Peugeots sportchef, ska ha fått två alternativ att välja mellan: Antingen fortsätta ett år till eller att lägga ner nu för att återkomma 2014. Om det stämmer så är det ett förståeligt beslut då årets regler innebär ytterligare begränsningar för dieslarna samt att 908:an visat sig vara för bräcklig i det vansinnestempo som hållits på Le Mans de senaste åren. Dessutom är ju hybrid det nya diesel och även om man hade en hybridversion av 908 på testhelgen 2011 så är den långt ifrån tävlingsmässig. Att det är just 2014 man skulle sikta på sägs enligt nätryktena bero på att Peugeot räknar med att Porsche har ett så stort inflytande på ACO att det kan ha en gynnande effekt på reglementet.

Återstår alltså att se om det blir en storslagen come back 2014 eller om vi har sett det sista av Peugeot på Le Mans för den här gången.